Holistic Pulsing praktijk

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing is een nieuwe, eenvoudige behandelmethode.

Men ligt gekleed op een behandeltafel. De pulser brengt het lichaam in een zacht wiegende beweging. Deze volgt het heel eigen, natuurlijke ritme van het lichaam. Geblokkeerde energie gaat weer vrij stromen. Diepe ontspanning en innerlijke rust is het gevolg.

Het effect ervan voor welbevinden en op veel klachten, fysiek en psychisch, is verrassend.

Er gaat een sterk helende werking vanuit. Je wordt je bewust van je lichaam en van jezelf. Je verzamelt jezelf tot in je wezen toe. Je ervaart harmonie, zelfacceptatie, vaak ook vermindering van klachten. Je voelt je meer in balans. Je zit beter in je vel.

Holistic Pulsing is geschikt voor volwassenen en voor kinderen.

 

Hoe verloopt een Holistic Pulsing behandeling?

Na een kort gesprek, waarin je vertelt wat de hulpvraag is, word je uitgenodigd om zo ontspannen mogelijk te gaan liggen op de behandeltafel.

Wat jij voelt is belangrijk: alles doet ertoe, want jij doet ertoe. Je geeft zelf aan wat prettig voelt en hier wordt op ingespeeld. Er wordt altijd toestemming gevraagd om je aan te raken. Door te vertellen wat er gaat gebeuren, kan het vertrouwen in het proces groeien. Juist het feit dat jij als gepulste de regie in handen hebt, maakt het veilig.

In een lichaamseigen ritme wordt je lichaam in beweging gebracht. Als je ligt hoef je niks te doen, alleen maar mee te gaan in de beweging.

De pulsbeweging kan zijn: een zachte wiegbeweging, een speelse rolbeweging, een lichte strekking, een mobiliserende lemniscaatbeweging. Juist deze afwisseling van kleine en grote pulsen geeft een diepe ontspanning. Door het afstemmen op jouw persoonlijke behoefte van dat moment lijkt het meer op een ‘dans’.

Na afloop voelen de meeste mensen zich lichter, bewegen soepeler, stralen. Je hebt jezelf gevoeld, je bent gezien en beluisterd. Het raakt je.

Vaak is er verlichting van de klachten door deze liefdevolle aandacht voor jou als persoon. Holistic Pulsing ontvangen en geven stemt altijd dankbaar.

 

Holistic Pulsing Sessies

Een sessie duurt een ongeveer een uur, maar kan op verzoek ook langer duren.

Wil je Holistic Pulsing echt uitproberen dan is een sessie van een uur de aangewezen weg.

Om Holistic Pulsing diep door te laten werken, wordt er een serie van 5 à 7 sessies aanbevolen, met een tussentijd van telkens een of twee weken. Het aanhouden van een ritme is hierbij belangrijk voor het innerlijk proces. Het lichaam krijgt zo de kans om de ontspanning over te nemen. Bij chronische klachten kan het nodig zijn zo’n serie nog eens te herhalen.

Kosten voor een Holistic Pulsing consult zijn € 80,00 voor vijf kwartier.

Over Lies

Ik ben Lies Veens, ben opgeleid tot intuïtief maatschappelijk werkster.

Het helpende gesprek boeide me enorm, maar ik wilde meer: mensen heel concreet iets aanreiken, waardoor ze bewust kunnen worden van wat er op dieper niveau aan de hand is als het lichaam (even) ‘nee’ zegt.

Op mijn zoektocht naar een vorm van lichaamswerk kwam Holistic Pulsing.

Ik ervaarde het als een heel respectvolle wijze van aanraking, die mij vleugels gaf op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Dit wilde ik zelf leren en ook doorgeven aan mensen om te leren.

Reacties van cliënten

Yvette (HP gewichtscoaching)

HP gewichtscoaching heeft me laten inzien dat ik goed ben zoals ik ben! Daardoor ben ik mezelf meer waarde (= ook letterlijk gewicht) gaan toekennen, waardoor ik mijn figuurlijke gewicht minder nodig had.

Het jezelf waardevol(ler) zien, geeft vooral rust. En in die rust komt bijna als vanzelf geluk...