INTUITIEVE INFORMATIE: HOE OPAKA DAT DOET

 

Woensdag 26 mei nam ik deel aan de workshop ‘schrijf je vrij’ begeleid door Hans Lentz in de Vrije Stroom. Daarbij kwam ook aan bod hoe je vanuit je hart of intuïtie informatie kunt krijgen die to the point is voor jou. Ik moest toen denken aan Opaka, de onzichtbare vlinder.

In het boek “De taartentuin en de gouden vlinder” wordt de wijze, doorzichtige vlinder Opaka, samen met vriendin de vogel Priet, gevraagd door de vloning (vlinderkoning) Casparis om te helpen een burgeroorlog in zijn land tussen rijken en armen te voorkomen. Als ze weer met zijn tweeën zijn, zet Opaka:

‘Kom, we moeten aan het werk: hoe gaan we de vraag van de vloning aanpakken?’

Het was even stil. Ze waren beiden diep aan het denken. Toen zei Opaka plots:

‘Wat doen we nú? We zijn zwaar aan het denken. Maar sinds we in de Nieuwe Tijd zijn, sinds we bij Montania geweest zijn, doen we dat toch anders?’

Opaka had deze manier van (niet-)denken van (de zeer oude en zeer wijze vlinder) Montania geleerd toen hij bij hem in de bergen was. Montania had toen gezegd:” Tot nu toe proberen vlinders en andere levende wezens hun problemen op te lossen door er diep over na te denken. Maar in de Nieuwe Wereld kun je dat ook anders, beter en sneller doen. WANT ALLE ANTWOORDEN OP ALLE VRAGEN EN PROBLEMEN BESTAAN Al ! Wat je moet doen is je verbinden met de onzichtbare plaats of ruimte waar die antwoorden te vinden zijn. En dat kan door je denken tot rust te brengen, het klepje op je kruin open te zetten, de energiestraal die dan uit je hoofd komt de opdracht geven naar de plek van de antwoorden te gaan. (Je hoeft niet te weten waar die is, dat weet de straal zelf!) Het antwoord komt dan naar je toe. “ Vanaf die tijd had Opaka het regelmatig zo geprobeerd. Hij merkte dat vaak het juiste antwoord binnenkwam, maar soms ook niet. Hij had Montania daarover gevraagd. Die had daarop in een droom geantwoord: ”Het kan zijn dat je helemaal geen antwoord krijgt. Dan mag je het antwoord niet weten, omdat het niet goed is voor je. Zo word je dan beschermd. Het kan ook zijn dat het antwoord niet goed doorkomt. Dat de straal die jou met de antwoordenplaats verbindt door jouzelf vertroebeld wordt. Bijv. als je heel boos bent, of heel verdrietig, of heel erg in je hoofd zit. Het werkt precies zoals wanneer je naar iemand luistert: als je heel boos bent, hoor je minder goed wat de ander zegt dan wanneer je heel rustig bent. Maar over het algemeen vóél je of het antwoord helemaal juist is, een beetje juist of onjuist. Om zo zuiver mogelijke antwoorden te krijgen, is het goed eerst helemaal stil te worden in jezelf. Bijv. door te mediteren.” Montania had Opaka een paar manieren van mediteren geleerd. Een ervan deed hij nu met Priet.

(Uit “De taartentuin en de gouden vlinder”, Frans Lap, 2015, hoofdstuk 4)

Wil je meer lezen over de vlinder Opaka en zijn avonturen:

In de Vrijestroom zijn de boeken verkrijgbaar, maar je kunt ze ook in de boekhandel bestellen. Zie de website: www.devrijestroom.nl

Mailadres Frans Lap: franslap@devrijestroom.nl