Meditatiecursus door Frans Lap

Wat is meditatie?

Meditatie kan gericht zijn op:

  • ontspanning, tot rust komen, tot jezelf komen, in balans komen. Aanleiding kan zijn een onrustige omgeving, een hoofd dat vol zit met van alles, het vele moeten.
  • jezelf, je diepere zelf beter te leren kennen. Wie ben ik eigenlijk als de buitenkant echt helemaal stil wordt? Welke ongekende mogelijkheden en versluierde werelden dienen zich dan aan?
  • het zich verbinden of één worden met de onzichtbare spirituele of goddelijke wereld, die verborgen is achter al wat zichtbaar is, en waar ieders echte Thuis ligt.

Tijdens de meditatie kan bovenstaande allemaal aan bod komen, afhankelijk van de groep en het moment.

 

Waterlelie

Opbouw van de meditatieavonden

De oefeningen die gegeven worden zijn zodanig opgebouwd dat zowel degenen die beginnen met mediteren als de meer ervaren deelnemers er goed mee vooruit kunnen. We houden ook rekening met de wensen van de deelnemers.

Voor de pauze is er een geleide meditatie, soms een andere vorm zoals lichaamsmeditatie, loopmeditatie, meditatieve dans.
Na de pauze is stiltemeditatie het vaste onderdeel, soms met achtergrondmuziek.

De cursussen bestaan uit 7 avonden van 90 minuten. Men schrijft in voor de hele serie van 7 avonden. De grootte van de groep varieert per cursus van 4 tot 10 personen.

Recensies van deelnemers

Marie-José

Mijn eerste kennismaking met meditatie was bij Frans en Lies, al jaren geleden. Een warme en veilige omgeving om te kijken naar wat er in mij plaats vond. Ik zie de Vrije Stroom als mijn startpunt voor bewustwording en nog altijd vind ik het heerlijk om op een maandagavond gezamenlijk te mediteren. Een gevoel van thuiskomen.

Marielle

In de mediatiecursus is ruimte voor ieders ruimte. Hét moment in de week voor een afspraak met jezelf.

Meditatie voor jongeren

Er zijn ook meditatiecursussen voor jongeren. Die worden verzorgd door Suzanne Lap.