Schilderjuf: interview met Suzanne

 

Hallo Suzanne

Vertel eens 

 

Sinds wanneer schilder je?

Sinds ik mij kan herinneren eigenlijk. Ik heb op de vrije school gezeten en daar schilder je al vanaf de eerste klas en thuis schilderde ik ook vaak. Mijn moeder had ook goed materiaal in huis gehaald dus dat motiveerde ook extra. Mijn moeder zette me ook vaak achter een vel papier als ik niet lekker was en dan ‘schilderde ik mezelf beter’ zoals zij het zo mooi kan zeggen. 

Ben je een auto-didact of heb je les gehad?

Ik ben voornamelijk auto-didact. Ik denk dat je op de vrije school we iets meer techniek en ervaring mee krijgt dan op een reguliere school maar ik heb in mijn vrije tijd heel veel zelf geschilderd en ontdekt. Ik heb zo goed als geen schilderles gehad.  Wel wissel ik graag technieken uit met een vriendin dus zo leer ik toch nieuwe dingen bij.

Wat voor soort kunst maak je?

Verschillende stijlen maar het liefst abstracte kunst waar ik veel gevoel en betekenis in leg en waarbij er genoeg vorm te zien is voor de kijker om een heldere interpretatie te geven maar ook genoeg ruimte zodat ieder zijn eigen verhaal erbij maakt. Meestal schilder ik geïnspireerd op de ruimte tussen hemel en aarde. Daar waar wel vorm aanwezig is maar nog niets vast in de materie. Dat vind ik het mooiste. Ik gebruik graag veel kleur de wereld heeft veel meer kleur nodig. 

Welke materialen gebruik je?

Veel soorten en ik breng ze ook graag samen. Mixed media noemen ze dat. Maar als ik moest kiezen dan is het aquarelverf. Het heeft iets onvoorspelbaars in zich als je veel water gebruikt en dat kan soms heel verrassend uitkomen. Soms mooier dan ik het had kunnen verzinnen en dan is het leuk daar weer op door te werken. 

Wanneer is je eerste expositie?

Binnenkort!

Maak je ook 

KUNST-IN-OPDRACHT?

Zeker! Dat vind ik ook heel erg mooi om te doen. Ik kan me goed afstemmen op de wensen van de klant en te weten dat je kunstwerk ergens gaat hangen of een doel dient is een heel fijn vooruitzicht. 

Wat maakt dat je ON-LINE LESSEN geeft? En vind je dit leuk?

Puur praktisch om mensen die ver weg wonen ook te kunnen bereiken en ik vind het zeker leuk. Ook via internet kan ik tips geven en cursisten begeleiden om met de opdracht een mooi resultaat te bereiken, ieder op zijn eigen niveau.

Kunnen belangstellenden nog terecht bij het schilderen geïnspireerd door de natuur 

in de 4 seizoenen HERFST WINTER LENTE EN ZOMER.

Steeds een serie van 4 lessen

Hoe moeten ze zich aanmelden?

Door naar mij een mailtje te sturen: suzannelaptheater@gmail.com

Dank voor dit interview.

Ik wens je veel schilderplezier toe met jouw cursisten.

Het past ook mooi in het creatief aanbod van ‘De Vrije Stroom’ OISTERWIJK